top of page

Ziua Voluntarului GAMMA: Binecuvântata criză!

Dacă mi-ar fi spus cineva acum 15 ani că voi ajunge psihoterapeut, că voi avea o grămadă de colegi minunați și că voi face parte dintr-un proiect social grozav, m-aș fi uitat la el cu milă probabil: ”Săracul, a luat-o razna!”

Cum spuneam, acum vreo 15 ani, mă găseam într-o adâncă criză sufletească, departe de casă, făcând o muncă ce mi se părea umilitoare. Stima mea de sine o lăsasem la graniță, îmi plângeam de milă și învinuiam pe toată lumea. Zbătându-mă să ies din starea aceea, m-am uitat la căile cunoscute de mine până atunci, dar nu mi-au oferit nici o soluție. Încercând să învăț mai bine limba țării în care mă aflam, am primit într-o zi o carte cadou: ”Ce este psihologia?”. A fost momentul de cotitură care mi-a dat soluția: mi-am dat seama că este exact ce vreau să aflu și să învăț ca să mă pot înțelege. Am decis atunci să încep un drum nou, așa că la 37 de ani m-am inscris la psihologie. Copiii (am trei fete si un băiat) și soțul m-au sprijinit cu drag, în rest am ignorat comentariile de genul: ”Nu ești prea bătrână?”, ”Ce te-a apucat?” etc.


A urmat apoi o perioadă de stagnare, urmând în familie 4 examene de bacalaureat și 3 facultăți. În timpul ăsta simțeam ca îmi doream mai mult decât o simplă diplomă de licență. Făceam din nou o muncă fără satisfacții, dar se pare că în viață nimic nu e întâmplător, așa că mi-au ieșit în cale două persoane care mi-au povestit despre Școala de Psihoterapie de la GAMMA și din nou m-am înscris la școală. Mi s-a potrivit ca o mănușă, am primit prieteni minunați, am învățat și m-am dezvoltat personal foarte mult. Am absolvit acum o lună și anul ăsta voi începe să lucrez ca psihoterapeut sistemic de familie și cuplu în supervizare.


Da, e adevărat, am 53 de ani. Dar mă simt mai împlinită ca niciodată, am o minte deschisă, nu mai fug, nu mă ascund de provocări, învăț ceva nou în fiecare zi, citesc foarte mult, am prieteni minunați și relațiile din familia mea s-au îmbunătățit foarte mult.


Uitându-mă la criza de acum 15 ani nu pot să o văd decât ca pe o binecuvântare, cea mai bună ocazie a vieții mele de a evolua și a mă dezvolta ca persoană. Deci, dragilor, nu vă uitați cu frică și neliniște la crize, folosiți-le ca trambuline pentru noi drumuri, noi perspective. Scrieți noi capitole în viața voastră, cu abilități noi, resurse inedite și informații noi și adevărate.

Pentru mine vârsta nu mai are relevanță, în momentul prezent, aici și acum, fac ce-i place sufletului meu și sunt mulțumită. Gândiți-vă un pic, dacă n-ar fi fost criza actuală, nu s-ar fi născut GAMMA Health PRoject și azi n-aș fi scris rândurile astea pentru voi!


CRIZA = OPORTUNITATE



Cu drag!

Alina Raveica

Psihoterapeut în formare Voluntar Gamma Health Project


Completează formularul aici sau sună-ne la 0741 093 131 pentru a intra în legătură cu unul dintre voluntarii GAMMA Health Project!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page